Zirkonyum Kaplama - Lozan Dent
1573
page-template-default,page,page-id-1573,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-1573

Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum Kaplama Nedir?

Zirkonyum kaplama oldukça sağlam ve doğal bir görünüme sahip olan aynı zamanda teknolojinin ilerlemesi sayesinde dişlerde tercih edilen porselenlerin alt yapısını oluşturan bir malzemedir. Tüm dişlere yapılabildiği gibi sağlam olmasından dolayı azı yani öğütücü dişlere de yapılması mümkündür. Bu kaplama malzemesiyle dişler daha az aşındırılarak doğal yapısı bozulmadan işlemler uygulanır.

Yalıtım özelliği olmasından dolayı diğer malzemelere göre sıcak ya da soğuğu iletmeden rahat bir kullanım sağlamaktadır. Işığı geçirmesinden dolayı diş yapısıyla arasında bir fark bulunmaz ve çevrede gören kişilerin zirkonyum kaplama olduğunu fark etmesi mümkün değildir.

Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Dişlere tüm kaplama işlemlerinde olduğu gibi küçültme yapılarak işlemlere başlanır. Dişler iyileşerek sağlıklı bir hal kazanması için biraz zaman gerekmesinden sonra hassas bir şekilde ölçü alınması işlemi yapılır. Zirkonyum kaplama işlemlerinde klinik ortamlarda çalışmalar yapılarak alt tabakayı oluşturacak olan zirkonyum ve üst yapısını oluşturacak olan porselen kaplamalar hazırlanır. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra özel bir yapıştırıcı kullanılarak dişe uyumu sağlanır.

 Renk ve doku olarak oldukça doğal bir görünüm kazanılması ve aynı zamanda sağlam bir yapısı olmasından dolayı kaplamaların alt tabakasını zirkonyum oluşturmaktadır. Lokal anestezinin yeterli olduğu uygulama sonrası hafif bir sızlama dışında bir komplikasyon görülmemektedir.

18-20 yaş arası olan kişilerde gelişimleri açısından devamlılık söz konusu olduğu için yapılması uygun görülmezken aynı zamanda arka dişlerde de boşluk olmadığından kırılma yapma ihtimaline karşı önerilmeyen bir kaplama tedavisidir.

Nasıl Yardımcı Olabilrim?